Sezer voor Diversiteit
Korte Hoogstraat 15c
3011 GJ Rotterdam
T: 010 477 27 27
E: info@sezer.nl
Oudere nieuwsitems

P E R S B E R I C H T 

Rotterdam start met Talentenklassen

Rotterdam, 7 november 2013

Gisteren is op het Gymnasium Sint-Montfort de Talentenklas gestart. Het is de derde in de reeks van vier Talentenklassen op vier deelnemende gymnasia. De Talentenklassen zijn bedoeld voor getalenteerde schoolkinderen uit groep 8 voor wie de keuze voor het gymnasium vaak niet voor de hand ligt, of simpelweg vanwege schroom of de onbekendheid ervan. Het doel van het project is om zoveel mogelijk van deze kinderen volgend jaar op een gymnasium te kunnen plaatsen.

De deelnemende gymnasia aan dit project zijn CSG Calvijn, het Erasmiaans Gymnasium, het Marnix Gymnasium en het Gymnasium Sint-Montfort. De derde talentenklas is gisteren van start op het Gymnasium Sint-Montfort. De aftrap van de eerste Talentenklas was in september het Erasmiaans Gymnasium, de tweede in oktober op het Marnix Gymnasium. Leerlingen uit groep 8 die in de ogen van hun leerkrachten de potentie hebben om een gymnasiumopleiding te volgen krijgen daarbij de kans om kennis te maken met het gymnasium, hun taalkennis te verbeteren en om hun algemene ontwikkeling te vergroten. Ook de ouders van de kinderen worden nauw betrokken bij dit project door het volgen van trainingen die volgende week van start gaan. Hun rol staat vooral in het teken van het steunen, stimuleren en het inspireren van hun zoon of dochter. Daarnaast leren de ouders hoe ze hun kinderen kunnen assisteren met hun huiswerk.

                                                                                 

Een belangrijk onderdeel van dit project is ook het in aanraking komen met kunst, cultuur en sport. In samenwerking met de Kunsthal, het Hofplein Rotterdam, de Bibliotheek Rotterdam en Rotterdam Sportsupport worden de kinderen in contact gebracht met zaken die ze van huis uit vaak niet meekrijgen. Het Talentenklassenproject van dit jaar duurt tot het einde van dit schooljaar, waarna de balans zal worden opgemaakt van de beoogde doelstellingen. Het project is een initiatief van de vier genoemde Rotterdamse gymnasia en adviesbureau Sezer voor Diversiteit, en sluit nauw aan op het voorgenomen kabinetsbeleid waarin een ambitieuze leercultuur een belangrijk uitgangspunt vormt. Daarnaast wordt het  ouderprogramma ondersteund door de gemeente Rotterdam, programma Beter Presteren, met als doel om te leren hoe we ouders kunnen versterken in hun begeleidende rol.

  


Terug naar overzicht