Sezer voor Diversiteit
Korte Hoogstraat 15c
3011 GJ Rotterdam
T: 010 477 27 27
E: info@sezer.nl
Oudere nieuwsitems

Landelijk debat toernooi 

Zaterdag 12 april is het zover, onze twee teams nemen dan deel aan het landelijke debat toernooi. 

Vrijdag 28 maart was de eerste voorbereidingssessie en de leerlingen zijn ingedeeld in 2 teams. Vrijdagdag 4 en 11 april neemt Roelof Eleveld van Hogeschool Inholland beide teams onder zijn hoede en zal ze in deze 2 workshop sessies voorbereiden op het toernooi.

Rotterdam Topsport heeft voor vervoer gezorgd, een bus van maatschappij Riwest Travel staat om 09.00 uur bij Hogeschool Inholland klaar om onze teams, ouders en begeleiders naar de Niftarlake College te brengen in Maarsen waar het landelijk debat toernooi plaats zal vinden.

Stellingen
De stellingen voor het Basisschool Debattoernooi 2014 zijn als volgt:

  • Kinderen die blijven pesten moeten naar aparte scholen voor pesters worden gestuurd
  • Als de oorlog over is, moeten vluchtelingen terugkeren naar hun land van herkomst
  • Over 50 jaar mag iedereen overal ter wereld gaan wonen

Twee van deze stellingen worden tijdens de drie verschillende debatrondes gebruikt, de andere wordt bewaard voor het finaledebat. Daarnaast is er nog één debatronde met een verrassingsstelling. In welke volgorde de stellingen komen en of de school voor- of tegenstander is, blijft nog geheim tot kort voor iedere debatronde.

Leerling-juryleden
Naast het debatteam neemt elke school per team een leerling-jurylid mee. Deze leerling zal tijdens de debatten de jury ondersteunen en de tijd bijhouden. Op de toernooidag zullen zij van tevoren uitleg krijgen over hun rol via een hand-out, zodat zij goed voorbereid zijn zodra de debatrondes beginnen.

deelnemersoverzicht basisschool debattoernooi

Meer informatie

basisschooldebattoernooi


Terug naar overzicht