Sezer voor Diversiteit
Korte Hoogstraat 15c
3011 GJ Rotterdam
T: 010 477 27 27
E: info@sezer.nl
Oudere nieuwsitems

Talentenklassen bezoeken Codarts, Hogeschool voor Kunsten

Op zaterdag 17 mei hebben de Talentenklassen de Circuslocatie van Codarts bezocht. Het is de vijfde in de reeks van zes Cultuureducatieve bezoekjes van de Talentenklassen binnen de context kunst, cultuur en sport. De Talentenklassen zijn bedoeld voor getalenteerde schoolkinderen uit groep 8 voor wie de keuze voor het gymnasium vaak niet voor de hand ligt, of simpelweg vanwege schroom of de onbekendheid ervan. Het doel van het project is om zoveel mogelijk van deze kinderen volgend jaar op een gymnasium te kunnen plaatsen.

De deelnemende gymnasia aan dit project zijn CSG Calvijn, het Erasmiaans Gymnasium, het Marnix Gymnasium en het Gymnasium Sint-Montfort. Het vijfde bezoek heeft afgelopen zaterdag plaatsgevonden bij Codarts. Na een rondleiding hebben de kinderen samen met leeftijdsgenoten deelgenomen aan de lessen op locatie van Rotjeknor, waar ze hun talenten verder konden ontdekken. De aftrap van het eerste uitstapje was in februari bij Museum Rotterdam, met een bezoek aan de tentoonstelling van “Echte Rotterdammers”. Gevolgd door het onderlinge leerlingen Debat bij Bibliotheek Rotterdam. Het derde bezoek was aan de voorstelling bij Hofplein Rotterdam “De Tovenaarsleerling”. De vierde bij Kunsthal Rotterdam  waar de tentoonstelling was van voorwerpen uit de Tweede Wereldoorlog.    

Ook de ouders van deze kinderen worden nauw betrokken bij dit project door het volgen van trainingen en mee te gaan tijdens de uitstapjes. Hun rol staat vooral in het teken van het steunen, stimuleren en het inspireren van hun zoon of dochter. Daarnaast leren de ouders hoe ze hun kinderen kunnen assisteren met hun huiswerk.

Het Talentenklassenproject van dit jaar duurt tot het einde van dit schooljaar, waarna de balans zal worden opgemaakt van de beoogde doelstellingen. Het project is een initiatief van de vier genoemde Rotterdamse gymnasia en adviesbureau Sezer voor Diversiteit, en sluit nauw aan op het voorgenomen kabinetsbeleid waarin een ambitieuze leercultuur een belangrijk uitgangspunt vormt. Daarnaast wordt het  ouderprogramma ondersteund door de gemeente Rotterdam, programma Beter Presteren, met als doel om te leren hoe we ouders kunnen versterken in hun begeleidende rol.


Terug naar overzicht