Sezer voor Diversiteit
Korte Hoogstraat 15c
3011 GJ Rotterdam
T: 010 477 27 27
E: info@sezer.nl
Oudere nieuwsitems

Slotbijeenkomst Talentklassen op Rotterdamse gymnasia

Rotterdam, 26 juni 2014

Gisteren heeft de feestelijke slotbijeenkomst van de Talentenklassen plaatsgevonden.  Ouders en kinderen hebben de certificaten in ontvangst genomen voor hun deelname aan het project. Het was de afsluiting van de Talentenklassen van vier deelnemende gymnasia.

De Talentenklassen zijn bedoeld voor getalenteerde schoolkinderen uit groep 8 voor wie de keuze voor het gymnasium vaak niet voor de hand ligt. Het doel van het project was om zoveel mogelijk van deze kinderen komend schooljaar op een gymnasium te plaatsen. Meer dan de helft van deze leerlingen zal in september op een gymnasium beginnen.

De leerlingen volgden één middag per week extra lessen op één van de vier scholen. Hun ouders volgden een intensief programma om hun kinderen zo goed mogelijk voor te bereiden en hen te ondersteunen bij hun overstap naar het gymnasium.  De trainingen waren opgebouwd rond vier belangrijke thema’s: steunen, stimuleren, inspireren en motiveren. 

Een belangrijk onderdeel van dit project is de kennismaking met zaken die voor vele leerlingen en hun ouders niet zo vanzelfsprekend zijn: kunst, cultuur en sport. In samenwerking met Museum Rotterdam, de Kunsthal, het Hofplein Rotterdam, de Bibliotheek Rotterdam, Codarts en Rotterdam Sportsupport is er een aantrekkelijk programma voor hen gerealiseerd.

Het project is een initiatief van de vier Rotterdamse gymnasia, het Marnix Gymnasium en het Calvijn gymnasium Calvinum (CVO), St. Montfort Gymnasium (LMC) en het Erasmiaans Gymnasium (BOOR) en Sezer. Het sluit goed aan bij het onderwijsbeleid van het kabinet waarin een ambitieuze leercultuur een belangrijk uitgangspunt vormt. Het ouderprogramma is ondersteund door de gemeente Rotterdam en het programma Beter Presteren.

Het komend schooljaar zal de succesvolle aanpak van de Talentenklassen bovendien ook aangeboden worden aan potentiële havisten, genaamd de Perspectiefklassen.   


Terug naar overzicht