Sezer voor Diversiteit
Korte Hoogstraat 15c
3011 GJ Rotterdam
T: 010 477 27 27
E: info@sezer.nl
Succesverhalen: Emily
Project Rotterdams Ambassadeurs Netwerk

“Was ik maar jonger, dan wist ik het wel. Dan begon ik vandaag nog aan een opleiding tot maatschappelijk werker. Gelukkig valt er nog genoeg te leren, ook al ben ik al 67 jaar.

Ik leer bijvoorbeeld erg veel als vrijwilliger voor het Rotterdams Ambassadeurs Netwerk (RAN). Dit werk enthousiasmeert mij enorm. Ik volg op dit moment allerlei cursussen bij het Albeda College voor mijn persoonlijke ontwikkeling. Van taalles tot computerles. Ik zeg altijd: je bent nooit te oud om te leren. Oorspronkelijk kom ik uit Kaapverdië, maar ik woon al veertig jaar in Nederland. Ik heb jarenlang als schoonmaakster gewerkt. Twee jaar terug ben ik met pensioen gegaan. Maar ik heb het niet minder druk gekregen! Ik doe veel vrijwilligerswerk. Ik heb hier zelfs een speldje voor gekregen. Daar ben ik erg trots op.

Ik heb zelf ook een inburgeringscursus gevolgd. Ik raad iedereen aan hetzelfde te doen. Ook na mijn inburgering ben ik Nederlandse les blijven volgen, en dat doe ik nog steeds. Ik wil mijn drie kinderen en vijf kleinkinderen kunnen begrijpen, vooral hun belevingswereld.

Ik denk dat mijn grootste gave is dat ik mensen uit hun schulp kan halen. Mensen vertrouwen mij. Jong en oud. Ze zeggen dat ik ontwapenend ben. Door mijn RAN-werkzaamheden heb ik het gevoel dat ik toch een soort maatschappelijk werker ben geworden. En dat ik dus mijn droom een beetje heb waargemaakt.”

Meer succesverhalen: