Sezer voor Diversiteit
Korte Hoogstraat 15c
3011 GJ Rotterdam
T: 010 477 27 27
E: info@sezer.nl
Succesverhalen: Suzanna
Project Verzilverd Kapitaal

“De gemeente Vlaardingen verwees mij in 2008 naar Sezer voor een inburgeringscursus. Binnen zeven maanden had ik deze succesvol afgerond. Daarna wilde ik graag mijn opleiding afmaken. Dat heb ik nooit kunnen doen in Kosovo, vanwege de oorlog. Ik ben nu cursist voor het doorburgerproject Verzilverd Kapitaal en word begeleid richting werk. Ik ga mijn kinderdroom waarmaken: verpleegster worden.

Sinds ik met Sezer in contact ben gekomen, heb ik ontzettend veel mensen leren kennen, veel geleerd en een heleboel vriendinnen gemaakt.

Ik ben assertief geworden. Sezer heeft mij geholpen in mijn persoonlijke ontwikkeling. In het begin durfde ik mensen amper aan te spreken. Ook niet voor mijn portfolioopdracht, onderdeel van de inburgeringscursus. Op een gegeven moment ben ik met vreemde mensen gaan praten. Gewoon om over de angst heen te komen. Al heel snel begon ik het zelfs leuk te vinden. Vanaf dat moment ben ik mijn vriendinnen en andere cursisten gaan helpen en begeleiden met hun portfolio-opdrachten. Ik word blij van andere mensen helpen.

Het geeft mij een goed gevoel. Ik vind het erg positief dat Sezer veel doet om mensen te helpen en ze mogelijkheden biedt om verder te leren.”

Verzilverd Kapitaal biedt mensen de kans direct na hun inburgeringscursus door te groeien naar werk of duurzame participatie.

Meer succesverhalen: