U bent hier: Sezer Home > Fiets Mee!
Fiets Mee!

Fiets Mee is een zusterproject van Fietsen Op Zuid dat fietsgebruik in Rotterdam Zuid stimuleert. In het voorjaar van 2017 zijn we gestart met Fiets Mee om zoveel mogelijk Rotterdammers te leren fietsen. Voor de cursisten stelden we een speciaal lesprogramma op; ook leidden we zelf trainers op, die in totaal 10 groepen trainen tot volwaardige fietsers.

We leiden onze trainers niet voor niets zelf op. Niet kunnen fietsen heeft voor iedereen een eigen, persoonlijke reden. Een fikse valpartij, gebrek aan kennis over verkeersregels of het simpelweg niet beschikken over een fiets kunnen hier allemaal aan ten grondslag liggen. Daarom hebben we Fiets Mee zo ingericht dat we rekening houden met persoonlijke omstandigheden. De cursus vangt dan ook aan op niveau 0, dat wil zeggen: van opstappen tot kilometers maken.

In onze cursus staat niet alleen het opstappen centraal, maar ook empowerment. We zetten de fiets als middel in om de belevingswereld van onze deelnemers te vergroten, want de fiets biedt handvatten om zelfstandig activiteiten te ondernemen. De trainers gaan zelfstandig met de cursisten aan de slag om hen niet alleen technieken te leren, maar ook om meer zelfvertrouwen op te bouwen. Sleutelwoorden in onze aanpak zijn: zelfvertrouwen, wederzijdse motivatie en vooral kilometers maken. Op de fiets kom je verder!

Heeft u interesse om de komende lente te leren fietsen, of kent u iemand die deze cursus goed kan gebruiken? Neem dan nu contact op met Baris:
✉:
baris@sezer.nl
:
06-4126 2691

We staan u graag te woord!